Szegeden csak kisebb károkat okozott a vihar

Szegedi hírek | 2012. július 30. 11:45
időjárás, vihar, 4-es villamos
Viharos széllel jött a rossz idő tegnap. A vihar vasárnap késő délután csapott le Szegedre, szerencsére csak kisebb károkat okozva. Azonban az ország más részein jelentős károkat okozott a vihar, többen megsérültek, két embert villámcsapás ért.

Vasárnap délután a viharos szél a Bécsi körút és az Apáca utca kereszteződésénél döntött egy fát a járdára. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A Pozsonyi Ignác utcában szintén kidöntött egy fát a szél. A közlekedésben is okozott fennakadásokat az időjárás, a 4-es villamos áll le, mivel két helyen is faágak zuhantak a sínekre, az egyik helyen a tartóoszlop is megsérült. A forgalom 9 óra után áll helyre.

Az ország más részeiben azonban komoly gondokat okozott a vihar. A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két 20 év körüli fiatalembert, egyikük még mindig életveszélyben van. Több vasútvonalon is jelentős, akár 3 órás késések voltak, Nagymaros és Szob között sárlavina öntötte el a vasúti pályát. A vihart sok helyen jégeső, felhőszakadás és erős széllökések kísérték; a tűzoltókat országszerte több mint 400-szor riasztották, főleg kidőlt fákhoz, megrongálódott épületekhez.