5 millió forint adomány a szegedi gyermeksportnak

Szegedi hírek | 2012. június 6. 13:28
Samsung, Solymos László, diáksport, támogatás
A Samsung Electronics Magyar Zrt. bejelentette, hogy ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatása érdekében. Szeged a program keretében 5 millió forint támogatáshoz jut, jelentette be ma Solymos László alpolgármester.

A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat országszerte 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét. A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga, és ehhez a Samsung aktívan kíván hozzájárulni. A cég által meghirdetett nemzetközi Hope Relay program magyarországi hívószava a ’Smart Sport a Gyermekekért’.

A támogatást Solymos László alpolgármester jelentette be a városházán, ahol Kardos János irodavezetővel együtt fogadták a cég képviselői. Az 5 millió forint adomány a városban működő 63 sportszervezethez juttatja majd el a város. Ezekben az egyesületekben közel 4500 6-13 éves gyerek sportol. A támogatás odaítélésénél figyelembe veszik majd az adott szervezet tömegbázisát, valamint azt, hogy az ott sportoló gyerekek a különféle diákolimpiákon milyen eredményeket értek el. Szempont lesz az is, hogy a tagok a Samsung akciójában mennyi kilométert tesznek majd meg. A győztes pályázók a tervek szerint a támogatásokat az olimpia után, szeptemberben kaphatják majd meg.

 

 

A ’Smart Sport a Gyermekekért’ program azonban nem csak az adakozásról szól. A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket és egyúttal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára.

Az Android, iOS és Bada okos telefonokra ingyenesen elérhető Smart Sport alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A felhasználók profiloldalán tárolt adatok megoszthatóak a Facebook közösségi oldalon, ahol további interaktív elemek várják a rajongókat: többek között buzdító üzeneteket készíthetnek és küldhetnek a játékban résztvevő ismerőseiknek. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

A Smart Sport jegyében a Samsung megváltoztatta 2006-ban indult sportoldalának elérhetőségét is: a samsungsport.hu portál a jövőben a smartsport.hu címet viseli.